زمان تقریبی برای مطالعه این مقاله: ۵ دقیقه
چرا INFPها از موفقیتهایشان لذت نمیبرند؟ و چرا گاهی اوقات تعارضهای درونی و بیرونی این تیپ بیش از سایرین است؟ راهکار چیست و INFPها برای غلبه بر این تعارض چه کاری میتوانند انجام دهند؟ معنای موفقیت برای تیپ INFP چیست و چرا با تصویر عمومی دیگران از موفقیت تفاوت دارد؟
در این مقالهٔ سه قسمتی قصد داریم به این پرسشها پاسخ دهیم و راهکارهایی را بیان کنیم تا چالشهای ذهنی INFPها در کسب دستاورد و تعریف موفقیت تا حدی برطرف شوند.
هر کس تعریف خودش را از موفقیت دارد
اولین و مهمترین کاری که باید انجام دهیم این است که تعریفی از موفقیت ارائه کنیم. اما بهتر از آن، این است که بیاییم و مصداقهای موفقیت را تعریف کنیم.
موارد زیادی هستند که ممکن است برای ما حکم موفقیت را داشته باشند مثل جایگاه اجتماعی شایسته، داشتن شغلِ مطلوب و مناسب، داشتن درآمد خوب، انجام دادن کارهای مورد علاقه و مواردی مثل اینها میتوانند برای هرکدام از ما جلوهای از موفقیت باشند.
اما چیزی که با قاطعیت میتوان گفت این است که موفقیت، برای همهٔ افراد تعریف یکسانی ندارد و چیزی که برای من موفقیت محسوب میشود ممکن است برای دیگری یک شکست باشد.
بنابراین بیایید توافق کنیم که «موفقیت» برای هر کدام از ما ممکن است تعریف و معنای متفاوتی داشته باشد. اگرچه این موفقیت را میتوان با پارامترهای مشخصی سنجید و اندازه گرفت.
موفقیت از نگاه INFPها
حالا بیایید مشخصاً از دریچه تیپ شخصیتی INFP به موضوع نگاه کنیم و ببینیم این تیپ موفقیت را چطور میبیند. برای INFPها یکپارچگی و صلح درونی یک نیاز اساسی است و موفقیت برای این تیپ یعنی داشتن آزادی برای انتخاب سبک زندگی اخلاقی و رسیدن به فضیلتهای روحی مورد نظر خودشان.
مواردی مثل قدرت، ثروت و جایگاه بالای اجتماعی که به طور سنتی تداعیکنندهٔ مفهوم موفقیت هستند، برای INFPها یک اولویت یا ضرورت محسوب نمیشوند. البته این به معنی آن نیست که INFPها هیچ علاقهای به کسب جایگاه و ثروت و مقام ندارند، بلکه منظور این است که این موارد برای INFPها در مقایسه با سایر افراد، اولویت و جایگاه پایینتری دارند.
اما به طور کلی برای هر کدام از ما- فارغ از اینکه چه تیپ شخصیتی داریم- رسیدن به جایگاه اجتماعی و ثروت و … میتواند بسیار خوشایند باشد. لطفاً به تفاوت اینها بسیار دقت کنید.
اولویت INFPها دنبال کردن طرح شخصی خودشان در زندگی، ابرازِ خلاقانه احساسات و رشد روحی و شخصی است که برای این تیپ اهمیت بسیار بیشتری دارد.
البته که این اولویتها به خودیِ خود هیچ مشکلی ندارند، اما مسئله از جایی شروع میشود که رسیدن به این خواستههای آرمانی، در واقعیت و در دنیای بیرحمِ بیرون ممکن است گاهی دور از دسترس باشد یا با تعریف رایج و عمومی از موفقیت، متفاوت باشد.
آرمان در مقابل واقعیت
بسته به این که یک INFP چقدر دیدگاه واقعبینانه را در خودش تقویت کرده باشد، دسترسی به خواستههای تماماً ایدئالیستی در دنیای بیرون میتواند برای هر کس بسیار دشوار باشد.
درک این موضوع هم ساده است. حتماً برای خیلی از ما پیش آمده که در دنیای ذهنی خودمان تصویری از شرایط آرمانی را ترسیم کردهایم اما به هر دلیلی نتوانستهایم آن تصویر زیبا و رؤیا گونه را در دنیای بیرون عملی و محقق کنیم.
چون دنیای بیرون و مادی محدودیتهایی دارد که ذهن آن محدودیتها را ندارد. در نتیجه فاصله زیادی که بین دنیای بیرون و دنیای درون به وجود میآید میتواند باعث رنج و آزردگی ما شود.
اگر بخواهیم تعریفی از واقعگرایی ارائه دهیم، شاید یکی از جنبههای فرد واقعگرا این باشد که تصویری که در دنیای درونش ترسیم میکند، بسیار به واقعیت نزدیک است.
اما بر عکس، یک فرد ایدئالیست، تصویری بسیار متفاوت و آرمانی در ذهنش ترسیم میکند که احتمالاً اختلاف زیادی با واقعیت دارد یا به هر حال مقدماتِ تحقق یافتن آن در دنیای بیرون فراهم نیست.
INFPها اولویتهای متفاوتی دارند
متأسفانه برای تیپ INFP، زندگی کردن با کیفیتهای آرمانی ممکن است در دنیای بیرون، سخت و اذیت کننده باشد.
مشاغلی که برای این تیپ مناسب است (مثل هنرهای خلاق، مشاوره، روانشناسی، تربیت و آموزش) پاداش اجتماعی چندانی نمیگیرد و «اهداف عالی» این تیپ شاید چندان برای دیگران قابل درک نباشد و در نتیجه INFPها ارزش و احترام لازم را برای این اهداف دریافت نکنند.
بسیاری از اوقات در ارتباطات اجتماعی، INFPها با دیدگاهها و رفتارهایی مواجه میشوند که ممکن است با نظام ارزشی شخصی آنها سازگاری نداشته باشد. خصوصاً وقتی این تیپ میبیند که دیگران به اصول سنتیای پایبند هستند که برای INFPها کوچکترین معنی ندارد.
مسئله این جاست که حتی اگر یک INFP از نظر کسب دستاورد در وضعیت قابل قبولی قرار داشته باشد، باز هم ممکن است رضایت درونی را تجربه نکند، چون لزوماً چنین دستاوردهایی با آرمانها و ارزشهای درونی او سازگار نیست.
قرار گرفتن در چنین وضعیتی برای INFPها سخت است چون این تیپ گاهی اوقات مجبور میشود با استانداردهایی زندگی کند که مورد پذیرش خودش نیست یا حداقل از نظر ارزشی برایش توجیهی ندارد.
بنابراین مسئله اصلی اینجاست که یک INFP چطور میتواند از دستاوردهایش لذت ببرد؟ و چطور میتواند از شغلی که دارد و از زندگی روزمرهاش راضی باشد.
در قسمت آینده هفت راهکار را با هم بررسی خواهیم کرد که به تیپ INFP کمک میکند مطابق استانداردهای خودش زندگی کند، نگاه واقعبینانهای به دستاوردهایش داشته باشد و در نتیجه از زندگی که در آن قرار گرفته است لذت ببرد.
اگر تیپ شخصیتی شما INFP است مطالعه این راهکارها به شما کمک میکند بتوانید به شیوهٔ اصیل و صادقانه خودتان زندگی کنید و در همین مسیر با هر هدفی که دارید از موفقیتهایتان لذت ببرید.
محصولات مرتبط
دسترسی آسان به مجموعه مقالات «درسنامه تیپشناسی»:
تیپهای شخصیتی: مقاله اول- باورهای نادرست در مورد ISFJها
تیپهای شخصیتی: مقاله دوم- خلاقیت در ISFJها چطور نمود پیدا میکند؟
تیپهای شخصیتی: مقاله سوم- آیا ISFJها زود احساساتی میشوند؟
تیپهای شخصیتی: مقاله چهارم- پرورش عملگرایی در تیپهای درونگرای شهودی (IN) (قسمت اول)
تیپهای شخصیتی: مقاله پنجم- راهکارهایی برای پرورش عملگرایی در تیپهای IN (قسمت دوم)
تیپهای شخصیتی: مقاله ششم- رفتار تکانشی چیست و چه ارتباطی به تیپ شخصیتی دارد؟ (قسمت اول)
تیپهای شخصیتی: مقاله هفتم- تیپ شخصیتی ENFP و راهکارهایی برای کنترل رفتار تکانشی (قسمت دوم)
تیپهای شخصیتی: مقاله هشتم- چهار عامل ایجاد کنندهٔ استرس در INFJها و روشهای مقابله با آنها
تیپهای شخصیتی: مقاله نهم- INFJها چطور باید جزئیات را مدیریت کنند؟
تیپهای شخصیتی: مقاله دهم- مدیریت اختلاف در روابط برای تیپ شخصیتی INFJ
تیپهای شخصیتی: مقاله یازدهم- چه موقع INTPها باعث تعجب دیگران میشوند؟ (قسمت اول)
تیپهای شخصیتی: مقاله دوازدهم- تیپ شخصیتی INTP و رفتار منفعل-پرخاشگر (قسمت دوم)
تیپهای شخصیتی: مقاله سیزدهم- چگونه INFJها میتوانند رابطهٔ عاطفی سالمی را تجربه کنند؟
تیپهای شخصیتی: مقاله چهاردهم- خطرات آرمانگرایی INFJها در رابطه عاطفی
تیپهای شخصیتی: مقاله پانزدهم- ENTP و ENFP چطور باید غول اهمالکاری را شکست دهند؟ (قسمت اول)
تیپهای شخصیتی: مقاله شانزدهم- تقویت مدیریت زمان برای تیپهای ENFP و ENTP (قسمت دوم)
تیپهای شخصیتی: مقاله هفدهم- راز شاد و موفق زیستن INFP چیست؟
تیپهای شخصیتی: مقاله هجدهم- چطور یک INTJ باید رابطهٔ عاطفی را به نقطه قوت تبدیل کند؟
تیپهای شخصیتی: مقاله نوزدهم- بیش از اندازه کمک کزدن به دیگران چه خطراتی برای ESFJها دارد؟
تیپهای شخصیتی: مقاله بیستم- INFPها چطور میتوانند زندگی موفقی داشته باشند؟
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و یکم- اشتباهات INTJها در رابطهٔ عاطفی
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و دوم- چطور یک ESFJ میتواند در کمکرسانی به دیگران حد و مرز بگذارد؟
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و سوم- تلهای که یک INFP ممکن است در آن گرفتار شود: انتظار بهترین لحظه!
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و چهارم- ویژگیهای رابطه عاطفی سالم برای تیپ شخصیتی INTJ
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و پنجم- چهار سبک مختلف کارآفرینی بر اساس تیپ شخصیتی (قسمت اول)
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و ششم- چهار تیپ شخصیتی کارآفرین (قسمت دوم)
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و هفتم- نکاتی در مورد پرورش مهارت همدلی برای تیپهای ESTJ و ISTJ
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و هشتم- ESFJها چطور بفهمند دارند بیش از اندازه به کسی کمک میکنند؟
تیپهای شخصیتی: مقاله بیست و نهم- راهکارهایی برای پرورش همدلی در تیپهای برونگرا و حسی (ES)
۷ دیدگاه
سلام، ممنونم از سایت خیلی خوب شما…من یک دختر کنکوری INFP هستم و نسبت به اینکه چه رشته ای قراره انتخاب کنم دچار شک و تردید شدم..به شغل پزشکی و خصوصا فضای بیمارستان فوق العاده علاقه دارم، آیا پزشکی برای تیپ شخصیت من مناسبه؟ اگر نیست مشکلش کجاست و چطور میتونم حلش کنم؟ شما چه توصیه ای میکنید؟
سلام مبینای گرامی،
خوشحالم که همراه سایت هستید، قسمتی در سایت هست که برای پیدا کردن علاقه و شغل مناسب مقالات مفیدی در اون قرار گرفته. مطالعه این مقالات کوتاه میتونه دید خوبی به شما بده.
نکته بعدی اینکه در انتخاب رشته تحصیلی یا شغل بهترین حالت اینه که چهار عامل ۱. تیپ شخصیتی، ۲. علاقهمندی شما، ۳. مهارت یا استعداد و همچنین ۴. بازار هدف اون رشته یا شغل را مد نظر قرار بدید. بهترین انتخاب معمولاً از همپوشانی نسبی این چهار عامل به دست میاد. توضیحات بیشتر را در این مقاله میتونید مطالعه کنید.
پیشنهاد من این است که اگر به این رشته و فضای اون علاقه دارید، خیلی نگران type نباشید. شخصیت ما مؤلفهای پویا و همواره شکلپذیر هست.
اگر همچنان تردیدی داشتید، کمک گرفتن از یک مشاور شغلی میتونه ابهامات شما را تا اندازه زیادی برطرف کنه.
آرزوی موفقیت دارم برای شما
شاد باشید
آرسام هورداد
تیپ خودم رو دوست دارم ، همین دلسوزی برای همه ، احساسات زیاد و … ولی مواردی که تو این مقاله بود با احساس مسئولیت نسبت به احساسات دیگران واقعا آدم و اذیت میکنه
متن فوق العاده ای بود…
منتظر ادامه اش هستم….
قبلا به این نتیجه رسیده بودم که واقعگرا نیستم و کلی روش کار کردم
اما انصافا واسه رضایت درونی نمیشه راهکار داد?
فکر کنم از این شخصیت دیگه ایدئالیست تر پیدا نشه
ای بخشکه این شانس???
فرهاد گرامی، ممنون که با ما همراه هستید.
این خیلی عالی است که نقطه ضعف خودتان را شناسایی کردهاید. فراموش نکنید هدف اصلی ما از یادگیری MBTI همین است: شناخت نقاط ضعف و «تلاش برای مدیریت آنها» با یادگیری مهارتهای لازم.
مطمئن باشید با یادگیری مهارتهای لازم میتوانید بر آرمانگراییِ مخرب غلبه کنید.
پیشنهاد ما این است که قسمتهای بعدی این مقاله را دنبال کنید، قطعا با عمل به راهکارهایی که ذکر خواهد شد نتایج بهتری کسب خواهید کرد.
ضمنا میتوانید مقاله «پرورش عملگرایی برای تیپهای درونگرای شهودی» را هم در سایت مطالعه کنید.
موفق و پیروز باشید
تیپشناسی نوین
جانا سخن از زبان ما مى گويى…..سپاس