پنج درس قدرتمند زندگی از کتاب «ابزارهای موفقیت بزرگان» نوشته تیم فریس
زمان لازم برای مطالعه این مقاله: ۶ دقیقه
مطالعه زندگینامه و شیوههای موفقیت و عادات بزرگان و افراد قدرتمند و صاحب نفوذ دنیا میتواند برای هر کدام از ما جالب توجه باشد.
اغلب اوقات نکاتی در زندگینامههای این بزرگان وجود دارد که میتواند الهامبخش و انگیزهدهنده ما باشد. فقط ببینید کتاب زندگینامه استیو جابز و امثال او در همین ایران چقدر با استقبال مواجه میشود.
(البته در ایران مسئله مرگ استیو جابز هم روی پر فروش بودن زندگینامه او بیتاثیر نبوده است!)
اما معمولاً خیلی کم پیش میآید که در کتابهای زندگینامه و معرفی افراد موفق، قدمهای ملموس و راهکارهای عملی پیدا کنیم به شکلی که بتوانیم برای موفقیت خودمان از آنها استفاده کنیم. در این کتابها عموماً مطالب از جنس همان الهام و انگیزه است.
[divide]
پیشنهاد سردبیر: راهکارهای قدرتمند تیم فریس برای افزایش عملکرد شخصی
[divide]
البته الهام گرفتن و کسب انگیزه هم به خودی خود ارزشمند است اما طبیعتا برای کامل شدن این چرخه نیاز به راهکار و اقدامهای عملی هم هست.
واضح است که ما نمیتوانیم از خودمان انتظار داشته باشیم که دقیقاً همان مهارتها و قابلیتهای مثلاً استیو جابز (یا هر شخص دیگری) را داشته باشیم، اما قطعاً میتوانیم از مدل، روش یا الگویی که او استفاده کرد الهام بگیریم و آن را تبدیل به یک روش و متد برای خودمان کنیم.
[box type=”tip” radius=”5″]مطالعه زندگی بزرگان این مزیت را دارد که میتوانیم از دل آن مطالب، روشِ منحصربهفرد خودمان را ابداع کنیم و به دستورالعمل مشخصی برای موفقیت و بهرهوری فوقالعاده برسیم.
«ابزارهای موفقیت بزرگان» یا «Tools for Titans» عنوان کتاب جدید تیم فریس است که در آن دقیقاً شیوهها، روشها، ابزارها و اقدامات افراد فوق موفق در دنیا بررسی شده است.
در ادامه پنج نکته و پنج برداشت شخصی از این کتاب را با هم مطالعه میکنیم. پنج روش که بسیار ساده به نظر میرسند اما در صورت اجرای مداوم آنها نتیجه چشمگیر خواهد بود:
–
۱. مانع یعنی پیشرفت!
رایان هالیدی (Ryan Holiday) نویسنده و استراتژیست رسانه است. عنوان سومین کتاب او «مانع همان راه است» یا (The Obstacle is the Way) میباشد.
این یک باور قدرتمند است که باید تبدیل به ذهنیت ما شود: «هر مانعی که جلوی راه تو قرار میگیرد، یک امکان بالقوه برای پیشرفت توست».
ایده و پیام اصلی این کتاب این است که هر مانعی که بر سر راه ما قرار میگیرد این قابلیت را دارد که ما را قدرتمندتر، سرسختتر و بهتر از قبل کند.
[box type=”tip” radius=”5″]این ایده به ما یادآوری میکند که برای موفق شدن باید دنبال انجام دادن همان کاری برویم که ما را میترساند و به نوعی میزانی از استرس را به ما وارد میکند. یعنی همان کاری که ما را از محدودهٔ امنمان خارج میکند و باعث میشود رشد کنیم.
در مورد یکی از بزرگترین دستاوردهایتان در زندگی فکر کنید. فرقی ندارد این دستاورد در چه زمینهای بوده است: شروع یک کسبوکار جدید، فارغالتحصیل شدن از دانشگاه یا کسب مدالهای ورزشی… بدون تردید در مسیر رسیدن به این دستاوردها مقدار قابل توجهی استرس و فشار بر شما وارد شده و به هر حال چالشها و موانعی وجود داشته که باید بر آنها غلبه میکردید.
[divide]
پیشنهاد سردبیر: آیا میتوانیم از نقاط ضعفمان درسی بیاموزیم؟
[divide]
اما به محض اینکه به خواستهتان رسیدید و آن قله را فتح کردید دیگر آدم سابق نبودید و به سطح جدیدتری از توانمندی ارتقاء پیدا کردید (آپگرید شدید!)
در نتیجه عادت کنید که خارج از محدوده امنتان بازی کنید، چون رشد و بهتر شدن شما همان جا اتفاق میافتد. به طور آگاهانه به استقبال چالشها بروید و فکر نکنید یک زندگی ایدهآل یعنی یک زندگی بدون چالش. اتفاقاً شاید مسئله تا حدی بر عکس باشد و کسی که خواهان رشد بیشتری است احتمالاً با چالشهای بزرگتری هم مواجه خواهد شد. چون این آدم مجبور است مدام خارج از محدوده امن خودش قرار بگیرد.
این جلمه مارکوس اُرلیوس همین پیام را به زیبایی منتقل میکند: «هر چیزی که سد راه من میشود، قدرت من را بیشتر خواهد کرد. هر چه جلوی راه من قرار میگیرد، کمک میکند راه من هموارتر شود.»
–
۲. مداومت داشته باشید
کریستوفر سامر مربی سابق تیم ملی ژیمناستیک آمریکا یکی دیگر از افرادی است که در کتاب تیم فریس از او اسم برده شده است.
کریستوفر سامر معتقد است تنها دلیل مهم موفقیت او یک چیز بوده و آن مداومت و پیوستگی در انجام کارها و اقدامات ضروری برای رسیدن به هدف بوده است.
او معتقد است وقتی خواستهای دارید که میخواهید به آن برسید تنها فاکتور مهم این است که به طور مرتب روی آن کار کنید و برای آن تلاش کنید. به اعتقاد سامر، این تنها تصمیمی است که باید بگیرید و متعهدانه روی آن باقی بمانید.
[box type=”tip” radius=”5″]وقتی کار مهمی را شروع میکنیم (مثلاً شروع یک کسبوکار یا یادگیری یک مهارت جدید) احتمال اینکه در همان مراحل ابتدایی دلسرد شویم بسیار زیاد است. اما اگر فقط روی یک ایده با جدیت کار کنیم- و آن مداومت و پیوستگی در اجرای برنامه است- رسیدن به هدفِ نهایی چندان دور از ذهن نخواهد بود.
در نتیجه وقتی دارید روی هدفی کار میکنید نگران کیفیت اجرا نباشید، نگران این نباشید که چقدر عقب هستید و چقدر طول میکشد تا به هدف برسید، این نگرانیها را کنار بگذارید و روی اصل موضوع کار کنید: خودتان را متعهد کنید که روی هدفتان مداومت داشته باشید.
[divide]
پیشنهاد سردبیر: راهکارهای پرورش عملگرایی
[divide]
کریستوفر سامر در این باره میگوید:
«تنها رمز موفقیت از دید من همین است: هر روز روی هدفتان کار کنید. مثل یک کارمند یا مدیر اجرایی نمونه به وظیفه همان روزتان بچسبید و تا آن را انجام ندادهاید ول کن ماجرا نشوید. داستان واقعاً به همین اندازه ساده است. هیچ چیز نباید توجه شما را از کارِ اصلی همان روزتان منحرف کند. داشتن این روحیه فقط نیازمند یک تصمیم است. وقتی تصمیمتان را گرفتید با یک دندگی آن را اجرا کنید.»
در قسمت آینده ایدههای دیگری از کتاب ابزارهای بزرگان تیم فریس را بررسی خواهیم کرد.
امتیاز شما به این مقاله: [kkstarratings]
مشارکت شما: در مسیر رسیدن به خواستهها و دستاوردهایتان با چه چالشها و سختیهایی رو به رو بودهاید؟ آیا این چالشها منجر به رشد فکری شما شدهاند؟ لطفاً نظرتان را در پایین همین مقاله و در قسمت کامنتها با ما و سایر دوستان در میان بگذارید.
[divide]
پیشنهاد سردبیر: مطالعه قسمت دوم این مقاله
[divide]
۳ دیدگاه
کاملا موافقم که رشد با خروج از محدوده امن توامه، مثل پرنده هایی که اولین پرواز رو با استرسی در حد مرگ تجربه می کنن…اما غلبه بر استرس شون (به شرط به موقع و بجا پریدن) مساوی با پرواز خواهد بود…
سلام و خداقوت
ممنون از مقاله خوبتون
منتظر قسمتهای بعدی مقاله هستم.
سلام به شما حامد گرامی،
ممنون که با ما همراه هستید.