مطالب پیشنهادی:

مدتی است در سایت تایپ‌شناسی در مورد کارآفرینی و راه‌اندازی کسب‌و‌کار شخصی متناسب با ویژگی‌ها و استعدادهای غالب تیپ‌های شخصیتی صحبت می‌کنیم.

در اولین قسمت کسب‌و‌کارهای پیشنهادی مشرب NT را بررسی کردیم و گفتیم احتمال اینکه NTها به کارآفرینی گرایش پیدا کنند بیش از سایر مشرب‌هاست. اگر چه معنی این جمله این نیست که سایر مشرب‌ها نمی‌توانند وارد حوزه کارآفرینی شوند یا به داشتن کسب‌و‌کار شخصی خودشان فکر کنند.

در قسمت دوم در خصوص NFها یا همان آرمان‌گراهای مایرز-بریگز صحبت کردیم و گفتیم پس از NTها احتمال ورود NFها هم به فضای کارآفرینی و راه‌اندازی کسب‌و‌کار شخصی بالاست.

در قسمت سوم نیز همین بحث را در مورد SJها ادامه دادیم و تعدادی از مناسب‌ترین مشاغل برای شروع کارآفرینی را در مورد این مشرب بررسی کردیم.

اکنون در قسمت چهارم این مجموعه از مقالات می‌خواهیم بحث را تکمیل کنیم و درباره مشرب SP یا همان ابزارگراهای مایرز و بریگز صحبت کنیم و ببینیم چه مشاغلی- به عنوان یک بیزینس شخصی- برای این مشرب مناسب‌تر است.

تیپ شخصیتی ESFP

ESFPها در هر نوع کسب‌و‌کاری که به آن‌ها اجازه دهد از ماهیت برون‌گرا و اجتماعی‌شان نهایت استفاده را ببرند می‌توانند فوق‌العاده موفق باشند. ESFPها افرادی سرزنده، جذاب، خوش‌صحبت و معاشرتی هستند از این رو بهتر است کسب‌و‌کاری را انتخاب کنند که بتوانند در آن از این نقاط قوتشان به خوبی استفاده کنند. روابط عمومی (PR)، آژانس مسافرتی و آژانس املاک، زمینه‌هایی هستند که برای شما بسیار مناسبند چون مهارت اصلی شما تأثیرگذاری خوب روی دیگران و خوب ارائه کردن خودتان است.

یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کنید این است که سعی کنید تا حد ممکن کسب‌و‌کارهایی که نیاز است ساعات طولانی پشت میز بنشینید را به عنوان زمینه فعالیت خودتان انتخاب نکنید. مشاغلی مثل تأسیس یک رستوران یا فعالیت در حوزه سرگرمی (برنامه‌ریزی رویداد، سرگرمی‌های مناسبتی و …) برای شما بسیار جذاب‌تر و هیجان‌انگیزتر از این است که برای مدت‌های طولانی پشت میز بنشینید و کدنویسی کنید.

صحبت از جذابیت و هیجان شد؛ یکی از نقطه ضعف‌های بالقوه شما این است که ممکن است گاهی خیلی زود حوصله‌تان سر برود و کارها برایتان تکراری و ملال‌آور شوند. اگر هدفتان این است که در کسب‌و‌کار موفقیتی کسب کنید لازم است روی مهارت‌های نظم و انضباط خوتان بیشتر کار کنید. در صورتی که تصمیمتان برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار شخصی قطعی شد سعی کنید شغل روزمره و عادی‌تان را کنار بگذارید و روی کسب‌و‌کار شخصی‌تان متمرکز بمانید چون ممکن است مدیریت کردن همزمان دو کار برای شما سخت باشد و نتواید تمرکز لازم را همزمان برای هر دو کار تأمین کنید.

تیپ شخصیتی ISFP

احتمالاً ISFPها بهترین تیپ شخصیتی هستند که می‌توانند یک کسب‌و‌کار جاافتاده را تحویل بگیرند و آن را تبدیل به یک بیزینس سودآور کنند، در نتیجه اگر ISFP هستید فرانچایز یا کسب‌و‌کارهای مرتبط با توزیع محصولات سایر شرکت‌ها می‌تواند برای شما بسیار مناسب باشد. ارتباط شما با سایر مردم خوب است اما با پیش‌بینی‌ناپذیری میانه خوبی ندارید، در نتیجه بهترین مدل کسب‌و‌کار این است که در حوزه‌هایی با ریسک پایین به طور مستقیم با آدم‌ها در ارتباط و تعامل باشید.

علاوه بر این ISFPهایی که در زمینه هنرهای زیبا، رقص و تئاتر، عکاسی یا مواردی شبیه این‌ها فعالیت می‌کنند در اغلب موارد به موفقیت و رضایت بالایی می‌رسند. برای ISFPها قسمت‌های زیباشناسانه کسب‌و‌کار و همچنین قسمت ارتباط با مشتری از بالاترین جذابیت برخوردار است.

برعکس، اگر بخواهیم زمینه‌هایی که چندان برای شما مناسب نیست یا ممکن است خودتان چندان تمایلی برای ورود به این حوزه‌های نداشته باشید را نام ببریم می‌شود گفت کارهایی مثل:‌ سروکله زدن با قسمت بیزینسیِ کار مثل جمع‌آوری فاکتورها، زمان‌بندی پرداخت مالیات‌ها و کارهای اینچنینی ممکن است انرژی‌تان را بگیرد. علاوه بر ایده فرانچایز که برای شما مناسب است می‌توانید به خرید مالکیت کسب‌و‌کاری که از پیش جاافتاده هم فکر کنید. علاوه بر این بد نیست کسب‌و‌کارتان را پیرامون موضوعاتی که با آن‌ها به خوبی آشنایید بنا کنید. بهترین وضعیت یادگیری شما زمانی است که دست به کار می‌شوید و خودتان تجربه می‌کنید و ترکیب این ویژگی با مهارت‌هایی که از قبل می‌دانید به شما کمک می‌کند تا به فرایند یادگیری‌تان سرعت بیشتری ببخشید.

تیپ شخصیتی ISTP

ISTPها افرادی آرام و عمل‌گرا هستند که رویکردی واقع‌گرایانه و مبتنی بر کسب تجربه‌ در زندگی دارند. این یعنی شما آماده‌اید که آستین را بالا بزنید و دست به کار شوید. ضمن اینکه کار کردن با ابزار برای شما راحت و دوست‌داشتنی است، در نتیجه کارهای ابزاری مثل مهندسی/ تکنیسینی برق، مکانیک و کار با ابزار مثل لوله‌کشی، تعمیرات وسایل نقلیه (اتومبیل، هواپیما و …)، ماساژ درمانی، نقاشی، باغبانی، طراحی وبسایت و مربی کلاس‌های تربیت بدنی (مثل ژيمناستیک) می‌توانند ایده‌های فوق‌العاده‌ای برای راه‌اندازی یک استارتاپ کوچک برای شما باشند.

در صورت امکان سعی کنید در ابتدا در یک شرکت یا استارتاپ مشغول به کار شوید و در آنجا روی توسعه مهارت‌ها و تخصص خودتان و خصوصاً مهارتی که به آن علاقه‌مندید کار کنید. در این مدت به این توجه کنید که این بیزینس چطور پیش می‌رود و کارها چطور انجام می‌شود و بعد کسب‌و‌کار خودتان را استارت بزنید. نکته مهم اینجاست که باید سعی کنید کسب‌و‌کارتان را پیرامون آنچه به آن علاقه‌مندید و تخصص بالایی هم در آن دارید بسازید. خلاصه کلام اینکه سعی کنید تا حد ممکن وارد پیچیدگی‌های تولید یک محصول یا راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار کاملاً جدید و ناآشنا نشوید، چون در آن صورت ممکن است حجم زیاد کتاب‌ها و آموزش‌های این حوزه جدید شما را خسته کند.

تیپ شخصیتی ESTP

ESTPها مهارت‌های ریز و درشتی دارند که دمِ دستشان است و احتمالاً هر جایی به کار می‌آید. شما به عنوان یک ESTP در اینکه بتوانید یک موقعیت پیچیده و بغرنج را برای مشتری ساده و شفاف کنید فوق‌العاده‌اید، این کار در بیزینس جایگاه مهمی دارد. زمانی بیشترین رضایت را از کار کردن خواهید داشت که هم کاری عملی و با نتیجه ملموس انجام دهید هم اینکه با آدم‌ها در ارتباط باشید. این یعنی همه مشاغلی که برای ISTPها اشاره کردیم برای شما هم مناسب است؛ اگرچه می‌توانید به گزینه‌هایی که فضای بیشتری برای برون‌گرایی و ارتباط با مردم در اختیار قرار می‌دهند هم فکر کنید، مثل بازاریابی، توزیع و هر شغلی که تمرکز اصلی‌اش فروش باشد.

بر خلاف ISTPها رقابت و ریسک‌پذیری در تیپ شما پررنگ‌تر است در نتیجه به فرصت‌هایی توجه کنید که می‌توانید خودتان را از این طریق (ریسک و رقابت) توسعه دهید. مثلاً ممکن است دل به دریا بزنید و کسب‌و‌کار شخصی خودتان را شروع کنید، بعد رفته‌رفته نیروی کار استخدام کنید، روی بازاریابی سرمایه‌گذاری زیادی کنید و بعد طی مدتی خودتان بخش قابل توجهی از بازار را تصاحب کنید. مهم این است که برای خودتان یک تارگت مشخص برای فروش داشته باشید چون شما از انگیزه‌های فوری و آنی و ملموس بسیار انرژی می‌گیرید، در نتیجه سعی کنید رویاهای بزرگ داشته باشید.

جمع‌بندی:

به طور کلی به کمک شخصیت‌شناسی یا ابزار MBTI نمی‌توانیم بگوییم چه تیپی کارآفرینِ موفق‌تری می‌شود، چون هر تیپ شخصیتی که انرژی کافی برای این کار بگذارد و مهارت و تخصص کافی داشته باشد و از طرفی بازار را هم خوب بشناسد پتانسیل این را دارد که کارآفرین موفقی باشد (فارغ از اینکه تیپ شخصیتی‌اش چیست) اما MBTI می‌تواند کمکمان کند تا مجموعه مشاغل یا کسب‌‌و‌کارهایی که احتمال گرایش هر تیپ به سمت آن‌ها بیشتر است را بررسی کنیم. چیزی که در این چهار قسمت بررسی کردیم گرایش و علاقه‌مندی‌های احتمالی هر تیپ شخصیتی بود. طبیعی است که موارد استثنا هم می‌تواند وجود داشته باشد.

بنابراین امیدواریم پس از این مجموعه مقالات متوجه شده‌ باشید که برای کارآفرین شدن لزومی ندارد تیپ شخصیتی خاصی داشته باشید. اگر موضوع کسب‌و‌کاری که انتخاب می‌کنید با تیپ شخصیتی شما سازگاری داشته باشد، می‌توانید به خوبی از نقاط قوتتان به عنوان اهرمی برای موفقیت در آن کسب‌و‌کار استفاده کنید و نقاط ضعفتان را مدیریت کنید و به مرور زمان بهبود دهید و در کسب‌و‌کار مد نظرتان پیشرفت کنید و به موفقیت برسید.


مایلم به این موضوع بیشتر پرداخته شود:[kkstarratings]


مشارکت شما

اگر SP هستید یا تجربه کار یا زندگی با SPها را دارید، چه تجربه‌ای از راه‌اندازی کسب‌و‌کار دارید؟ آیا تجربه موفق یا ناموفقی دارید که فکر می‌کنید برای دوستانتان می‌تواند مفید باشد؟ در این صورت خوشحال می‌شویم این تجربه را در قسمت نظرات زیر همین پست برای ما و سایر دوستانتان مرقوم بفرمایید.

[ تیپ‌شناسی نوین ]

گروه تیپ‌شناسی نوین (تایپ‌شناسی) به سرپرستی آرسام هورداد به ارائه آموزش‌های نوین خودشناسی و توسعه فردی می‌پردازد

مطالب مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱ دیدگاه

  • خیلی خوبه که آدما مختصات شخصیتی خودشونو بشناسن و به تبع این مختصات دنبال شغل مورد علاقه خودشون بگردن و به سمتی که دوست دارن حرکت کنن. به نظره من دونستن این مشخصات مثله این میمونه که یه چراغ روشن کرده باشی تا راه رسیدن به هدفو بهتر ببینی.
    ممنون از مصالبه خوبتون.