تیپهای متفکر: تفسیر و اجرا (INFJ و INTJ)
پیش از هرچیز به این توضیح توجه کنید:
منظور از متفکر- در این قسمت- کسی است که میتواند با در کنار هم قرار دادن الگوهای مختلف، وضعیتِ آینده را پیشبینی و متناسب با آن برنامهریزی کند.
[box type=”tip” radius=”5″]تیپهای متفکر زمان زیادی را صرف فکر کردن در مورد اطلاعات، ایدهها و تجربههای مختلف کرده و تلاش میکنند ارتباط و معنایی مشخص میان آنها پیدا کنند. پیدا کردن معنی وقایع و رویدادها از ویژگیهای تیپ متفکر است.
متفکرها سعی میکنند اتفاقات و تجربیات زندگی را به شیوه خودشان تفسیر کنند و معنای آن را بفهمند و برای این کار نیاز به خلق یک مدل ذهنی قوی دارند. آنها به زمان آینده بیشتر توجه میکنند. متفکرها به احتمالات فکر میکنند و سعی میکنند به گونهای برنامهریزی کنند که به آینده دلخواه و مطلوب خودشان برسند. این برنامهریزی ممکن است بسیار خاص و مختص خودشان باشد و در نتیجه دیگران نتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. متفکرها دوست دارند با برنامهریزیهای فکرشده و خاص سیستمهای مد نظر خودشان را خلق کنند یا سیستمهای قبلی را اصلاح نمایند.
البته همه ما از این ویژگی و مهارت استفاده میکنیم اما این مهارت جزو ترجیحات و استعدادهای اصلی تیپهای متفکر (INTJ و INFJ) است. در واقع همه ما زمانی که داریم مدلهای تئوریک و نظری را مطالعه میکنیم یا آنها را با هم مقایسه میکنیم یا اینکه در مورد ایدهها و نظریات حرف میزنیم و آنها را تفسیر میکنیم، داریم از همین ویژگی استفاده میکنیم. اما تیپهای متفکر ترجیح میدهند بیشتر اوقات از این ویژگی استفاده کنند.
اگر شما جزو تیپهای متفکر هستید ترجیح میدهید در یک تست خودشناسی کامل و مطمئن شرکت کنید و دوست دارید نتیجه این تست یک دید وسیع و چندوجهی در مورد قسمتهای مختلف زندگیتان به شما بدهد.
اهدافِ اصلی زندگی شما- چه اهداف کاری و چه اهداف غیرکاری- معمولاً متمرکز بر کسب نتیجه و خروجی در بلند- مدت است. سعی کنید یک تصویرِ کلی در مورد اینکه میخواهید در آینده چه وضعیتی داشته باشید و دقیقاً کجا ایستاده باشید در ذهن بسازید. به این فکر کنید که دوست دارید چه مدل زندگی داشته باشید؟ یک تصویر و الگوی اصلی برای زندگیتان پیدا کنید و سپس قسمتهای کوچکتر را به گونهای کنار هم قرار دهید که به آن تصویر کلی دست پیدا کنید.
زمانی که به تصویرِ مطلوبتان از آینده فکر میکنید این احتمال وجود دارد که به فرصتهای واقعی و آنی بیتوجهی کنید و آنها را از دست بدهید. خودتان را وادار کنید که تصویری که از آینده دارید را به اهدافِ ملموس و واقعی تبدیل کنید. برای این کار یک لیست از میکرواکشنهایی که فوراً میتوانید انجام دهید تهیه کنید و به آنها عمل کنید.
نقاط قوت تیپ متفکر:
- ترکیب کردن اطلاعات
- دورنمای وسیع
- تمرکز روی آینده
- سازمانیافتگی
- پیگیری کارها
ترجیحات متفکرها در محیط کار چیست؟
- تمرکز روی معنیِ پنهان و پشتِ پرده اتفاقات، رویدادها و واقعیتها
- مشتاق یادگیری در مورد ایدهها، نظریات و مدلهای جدیدِ نظری
- بررسی اطلاعات از زوایای مختلف و متعدد
- فکر کردن به راهحلهای کلان و بلند-مدت و انگیزه برای اجرای آنها
- قبل از اقدام به طور کامل در مورد پروژه فکر و برنامهریزی میکنند
- در صحبتهایشان از تمثیل، استعاره و آنالوژی برای فهم بهتر مطلب استفاده میکنند
امتیاز شما به این مقاله: [kkstarratings]
مشارکت شما
تجربه شما از مواردی که در این مقاله ذکر شد چیست؟ اگر خودتان INTJ یا INFJ هستید و تجربهای مشابه دارید خوشحال میشویم آن را در قسمت نظرات زیر همین پست برای ما و سایر دوستانتان مطرح کنید.
محصولات مرتبط
۱۰ دیدگاه
ویژیگی های یک intj
همیشه نسبت به موضوعات یک نگاه خاص و متفاوت داریم که هیچ کس درکش نمی کنه و از اینکه درکمون نمی کنن ناراحتیم و بخاطر همین درونگرا هستیم و سعی میکنیم با کسی در موردشون حرف نزنیم ولی اگه فردی بتونه ذهنیت مارو درک کنه بشدت مجذوبش میشیم و با شوق ایده هامون رو باهاش به اشتراک میزاریم
همیشه در ذهنمون در حال بررسی موضوعات مختلف هستیم بخاطر همین حواس پرتیم
گاهی یک موضوع و حل اون ذهن ما رو برای هفته ها مشغول خودش میکنه
تو روابط عاطفی کمی سردیم
عاشق تئوری هستیم
نظر افراد نادان و ناآگاه (البته از نظر ما) ما رو عصبی و مغزمون درگیر میکنه
قوه تخیل بشدت قوی داریم
و یه ویژیگی جذابش اینکه بیشتر اوقات سرنوشت یک اتفاق رو میفهمیم
ولی چون همیشه گفتنش به ضررمون هست در موردش حرف نمی زنیم
و…
سلام ممنون از سایت خوبتون
من اگر قرار بود یک اسم برای intj انتخاب کنم اون {بازیگردان} بود.
در واقع در روابط اجتماعی مردم جنبه ای از ما رو میبینن که خودمون میخوایم و همیشه یک یا چند بعد از شخصیتمون پنهانه خیلی برای خودم جالبه ولی گاهی اوقات به عمد شکست میخوریم تا به هدف اصلی برسیم(مثلا کاملا میدونیم طرف مقابل داره برامون نقش بازی میکنه اما طوری وانمود میکنیم که انگار باور کرددیم).
اما در دقیقه ی نوده که همه چی طبق برنامه عوض میشه.
ذهن ما مملو از نظریه ها و اصول اثبات شده است .
به طرز عجیبی میتونیم اتفاقات رو پیشبینی کنیم که معمولا درسته .
درمورد ارتباطات عاطفی شخصا چند کتاب در این مورد خوندم و تنها کاری که انجام میدم اینه که نکاتی که یاد گرفتم رو هم به تحلیل هام اضافه میکنم و نتیجه مناسبی هم گرفتم.
در پایان هم توصیه میکنم هیچوقت با یک intj درگیر نشید چون ما وارد جدال نمیشیم مگر اینکه توانایی و برنامه مناسب داشته باشیم .
حداقل رقیب آسونی نخواهیم بود.
سلام من در دو سایت ۱۶personalities و همچنین از سایت خودشناس (ازمون mbti) ازمون دادم من رو Intj نشون دادند ولی بعضی از گونه های رفتاری که مندرج شده بود به من نمیخورد میخواستم بگم این قالب ها باید دقیقا منطبق باشه؟ یا این تست mbti طیفی است چون اگر دوقطبی کامل در نظر داشته باشیم سخت در اشتباهیم زیرا منی که درون گرا هستم بعضی اوقات میلم شدید میشه با یک دوست نزدیکم ارتباط داشته باشم و درک کنیم هم رو (فکر کنم بیشتر روانشناسان با این ازمون مشکل دارن بخاطره همینه که مسئله دوقطبی محض این ازمون رو پیش میکشن یا میگویند دو تست در فاصله چهار هفته نماد شخصیتی مارو تغییر میده ایا میتونیم این رو سبب بطلان این ازمون قلمداد کنیم یانه؟ یا مشکل در فهم این ازمونه که رفتار ما در یک تضاد است مانند شهودی و حسی منطقی و احساسی و . . . و باید رفتارمون رو در یک طیف فرض کنیم نه مطلقا درونگرای یا برونگرایی میخواهم نظر شما رو هم در این رابطه بدونم . . . ولی ناگفته نمونه که بیشتر چیز هایی که در تیپم عنوان شد شباهت دارم ولی سوال اینجاست این شباهت ممکنه کم بشه ؟ و شاید مشکل این ازمون این باشه وقتی تیپ فرد مشخص شد خود فرد اون تیپ رو مهر میکنه به پیشانیش و حتی سوگیری تایید پیش میاد و فقط نظرات موافق رو قبول میکنه و شایدم خودشو شبیه اون تیپ شخصیتی کنه در کل نظرم بر اینه که بهتره تیپ شخصیتی رو بیان نکنیم یا قالب اصلی ندونیم فقط یک باید یک انسان بفهمه که گرایشش بیشتر به چه رفتاری است و خلاف اون گرایش عمل کرد به منزله عدم شخصیت قبلی نیست در این صورت ازمون صادقه (البته نقد هایی هم وارد کرده اند پژوهشگران در حوزه علوم انسانی مثلا فقدان جامعیت در این ازمون) راستی من ۱۷ ساله هستم 🙂 سپاس از شما منتظر پاسخمممم
سلام میثم گرامی
خوشحالم که با همراهید
هر ترجیح در MBTI به صورت دوقطبی تعریف میشود چون MBTI ابزار تیپشناسی است و مفهوم Type قائل بودن به دستهبندی است.
اما حقیقت این است که انسان را نمیتوان در قالبهایی از پیش تعیینشده دستهبندی کرد، دستهبندی کردن صرفا برای تحلیل سریعتر و راحتتر است.
در واقعیت هر کدام از scaleهایی که MBTI اندازه میگیرد به صورت طیفی هستند و هر کس جایی از این طیف قرار میگیرد، اما MBTI مدلی مبتنی بر دایکوتومی و دوقطبی است.
پیشنهاد میکنم مقالات زیر را مطالعه کنید:
http://typeshenasi.com/mbti-is-not-a-test/
https://goo.gl/H7Ysb9
پیروز باشید
من دوستان intj ام و فقط هدفام واسم مهمه روابط اجتماعيمم اصلا اين حسو ندارم كه تنهام مهم اينه خودم خودمو تاييد كنم و كارهامو انجام بدم من از تيپ شخصيتيم راضي ام
خودتونو درگير و محدود به تيپتون نكنين
گرچه وقتي بيرون ميرم اصلا ميگم فقط برم كارامو انجام بدم ولي درستش ميكنم
خودتونو دوسداشته باشين مواظب بدنتون باشيد دوستان چون تنها چيزيه كه تا اخر عمر توش گير كردين
البته اينم بگم
من قبلا بايد براي انجام كارهام با شخصي ميرفتم بيرون با دوستام مثلا
ولي از وقتي كه فهميدم خوشبختي رو بايد از درون از خودم احساس كنم گذاشتم دوستامو كنار گرچه يكم سخت بود
الان كارامو راحت خودم انجام ميدم
يكي مياد تو خلوتم اذيت ميشم
مگه اينكه خودم بيارمش
سلام.من intj هستم….با توجه به کمیاب بودن این تیپ شخصیتی نسبت به سایر تیپ ها مثل تیپ های برون گرا و … حس میکنم خیییلی تنهام و درک نمیشم واقعا این حس داره اذیتم میکنه…البته یه دوست intj دارم که خیلی همو میفهمیم ولی اونم همین حس تنها بودن رو داره….
سلام تارای گرامی، یکی از بهترین راهها این است که حلقهٔ ارتباطی که مناسبِ شماست را پیدا کنید و با آنها ارتباط بگیرید. ببینید در این دوستتان چه ویژگیهایی هست که باعث میشود به خوبی همدیگر را درک کنید، همین ویژگیها را لیست کنید و در سایر افراد هم به دنبال این خصوصیات بگردید. ضمن اینکه درک بهتر از عملکرد هر تیپ به شما کمک میکند بتوانید به صورت متعادل با همه افراد، معاشرتی سازنده داشته باشید.
موفق باشید
منم به عنوان یک infj این حس تنهایی از لحاظ درک نشدن رو خیلی دارم اما اخیرا تونستم بیشتر باهاش کنار بیام و بپذیرمش. و البته ی دوست intj دارم که از خودم بهتر منو میفهمه اما خب از هم دوریم
تنهایی در وجود ماست 🙂