رادیو MBTI شماره دو
دومین قسمت از مجموعه فایلهای صوتی رادیو MBTI اختصاص دارد به بررسی چهار تا از خصوصیات تیپ شخصیتی ESTP. در این فایل صوتی آرسام هورداد با ذکر مثالهایی ملموس در خصوص چهار ویژگی مهم تیپ شخصیتی ESTP توضیح داده است. در صورتی که تیپ شخصیتی شما ESTP است، گوش دادن به این فایل صوتی کمک میکند برخی از خصوصیات خودتان را بهتر بشناسید.
از طرفی اگر تیپ شخصیتی خودتان ESTP نیست، اما در اطرافتان و در میان عزیزان یا دوستان و همکارانتان شخصی با تیپ ESTP وجود دارد با گوش دادن به این فایل صوتی میتوانید شناخت بهتری از خصوصیات او به دست بیاورید.
مدت زمان: حدود ۱۴ دقیقه
[divide]
امتیاز شما به این رادیو MBTI: [kkstarratings]
[divide]
مشارکت شما: اگر تجربهای در ارتباط با تیپ شخصیتی ESTP دارید، لطفاً در قسمت کامنتها و پایین همین پست در مورد آن برای ما و سایر دوستانتان بنویسید. به نظر شما رویکرد ارتباطی این تیپ چیست؟ مهمترین نیازهای این تیپ در مذاکرات چه مواردی هستند؟ در یک رابطه پایاپای به چه نکاتی در برابر این تیپ باید توجه داشته باشیم؟
۳ دیدگاه
من یک ای اس تی پی هستم و چیز هایی که شما گفتید کاملا درست بود و اینکه این ها یی که گفتید درسته و گفتید که بعضی یا میگن که اینطوری نیست .…. اینا بخاطر این که درصد ش در همه فرق داره مثلا خودم میخوام حرف بزنم کاملا فکر میکنم ولی زود میگم و برام مهمه که کسی ناراحت نشه ولی اگه اون طرف برام مهم باشه حتما بهش میگم و ممنون 🌷
سلام
مستقیما با چند ESTP زندگی و کار میکنم اگر اجازه بدید برعکس فایل صوتی ارائه شده ، نقاط منفیشون رو بگم ، شاید به خودآگاهی و درک حال و هواشون کمک کنه
این تیپ شخصیتی مصداق بارز شعار Nike یعنی Just Do It هستن خیلی سریع دست به عمل میزنن بدون توجه به عواقب کار (بخصوص تاثیرات احساسی (Feeling) تصمیماتشون روی دیگران.)
این افراد یک تخصص ویژه ولی کلیشه ای دارن؛ اونم شاخ تو شاخ شدن با همه موجودات و موضوعات پیش روشون هست! از ریسک پذیری بالای این رفتار که قاعدتا میتونه نقطه برتری در یک بیزینس یا فعالیت ورزشی باشه که بگذریم، معمولا این نوع برخوردها تبدیلشون میکنه به قلدرهای بی احساس و کم کم محبوبیتشون رو از دست میدن. (بنظر من مثال ترامپ کاملا درسته)
تصمیمات به قدری سریع و از روی پارامترهای گذشته گرفته میشه (خصلت S) که احتمالات آینده و مفاهیم کلی رفتار و عملشون رو فراموش میکنند و بابت همین موضوع احتمال شکستهای پی در پی زیاده و چون باز نمیتونن تحلیلی بابت اتفاقات پیش آمده بکنن به سرعت دنبال مقصر میگردند و البته متهمین ردیف اول کسانی هستند که از نظر جایگاهی و یا احساسی پایین تر از اونها هستند و شاید اطلاعات تصمیم گیری رو در اختیارشون گذاشتن. (استعفا و جابجایی های مکرر در کاخ سفید و تشکیلات ترامپ رو هم مثال بدونید)
شاخ تو شاخ شدن ذاتا یک بازی بدون برندست ولی برای ESTPها ابزاری کلیشه ای برای حذف رقبا و سَرِ جا نشوندن مدعیان ، به هر قیمتی بحساب میاد. بنظرم قدرت برای این افراد عاملیست که اونها رو از تعادل خارج میکنه بخصوص وقتی در مقام مقایسه با یک ENTJ قرار میگیرند.
یک ENTJ میدونه چگونه خودش رو درگیر جزئیات نکنه و روی تصمیم گیری به موقع تمرکز کنه ولی ESTP بشدت دچار درگیری با جزئیات میشه و تصمیمات رو برای جمع آوری جزئیات بیشتر یا به تعویق میندازه (خصلت همیشگی و جدا نشدنی Pها) و یا از سر عجله تصمیمی کاملا غیر خلاقانه و کلیشه ای میگیره که من اسمش رو میزارم شاخ تو شاخ شدن.
این افراد دوران بلوغ سختی دارن به شدت پرخاشجو ، بی منطق و باعث آزار خانواده و اطرافیان میشن که لازمه عبور از این مرحله تجربه شکستهای پی در پی هست.
اینها رو گفتم که بگم برای این تیپ شخصیتی بخصوص در زمانهای استرس ، صبر و تحلیل مهارتهاییست که باید کسب بشه و البته پیشنهاد میکنم از همفکری NFها بیشتر استفاده کنند.
سلام نوید گرامی
ممنونم از توضیحات خوبتون.
موفق باشید