مطالب پیشنهادی:

سومین کارگاه شخصیت شناسی MBTI در تاریخ پنج‌شنبه ۲۸ بهمن و جمعه ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۵ برگزار شد.

در چند دقیقه آغازین این کارگاه افراد خودشان را معرفی کردند و از مهارت‌ها، تحصیلات و علاقه‌مندی‌هایشان گفتند تا در ادامه کلاس همه با هم آشنا شویم و ارتباط و جو بهتری در کلاس حاکم باشد.

همین‌طور هم شد و تا پایان فضای صمیمانه و دوستانه‌ای بر کلاس حاکم بود.

کارگاه با دو مثال و استعاره در مورد نحوه تشخیص ترجیحات تیپ شخصیتی آغاز شد و بعد از این دو مثال شرکت‌کنندگان به خوبی متوجه این شدند که MBTI چگونه تیپ شخصیتی ما را معلوم می‌کند.

در واقع شالوده بحث از همین جا شروع شد و تا پایان کارگاه به انتقال بهتر مفاهیم کمک کرد. این قسمتِ جدایی ناپذیر همه کارگاه‌های شخصیت‌شناسی MBTI ماست.

mbti-workshop1

با این دو مثال هر کس به راحتی می‌توانست ترجیح واقعی خود را تشخیص دهد و خوشبختانه تا پایان کار، کسی برای تشخیص تیپ خودش دچار سردرگمی و تردید نبود.

[divide]

پیشنهاد سردبیر: گزارش پنجمین دوره کارگاه شخصیت‌شناسی MBTI در مرکز تیپ‌شناسی نوین- خرداد ۹۶

[divide]

بعد از توضیحات آزمون را شروع کردیم. از همه شرکت‌کنندگان آزمون فرم کوتاه موسسه تیپ‌شناسی نوین گرفته شد تا هر کس با اصطلاحات و فضای کارگاه شخصیت شناسی MBTI بیشتر آشنا شود و ضمناً یک حدس اولیه برای تیپ شخصیتی هرکس موجود باشد.

در ادامه روش تشخیص ترجیحات شخصیتی بیان شد. در این قسمت آن‌قدر مثال‌های متنوع و ملموس ذکر می‌شود و به دنبال آن فعالیت‌های کارگاهی وجود دارد که هر کس به راحتی می‌تواند ترجیحات اصلی خودش و اطرافیانش را شناسایی کند و راهکار ارتباط صحیح با آن‌ها را بیاموزد.

mbti-workshop3

شرکت‌کنندگان این کارگاه بعد از توضیح هر کدام از ترجیحات شخصیتی به بینش جدید دست پیدا می‌کردند و مفرح بودن فضای کلاس گاه و بیگاه باعث خنده و تعجب آن‌ها از این می‌شد که چرا تا به حال در ارتباطاتشان به این تفاوت‌ها بی‌توجه بوده‌اند.

روز دوم کارگاه در مورد نظریه رشد تیپ یونگ صحبت شد. این مبحث پیچیده و سنگین به قدری ملموس و دقیق ارائه شد که همه شرکت‌کنندگان از کاربرد آن در تشخیص تیپ و در ارتباطاتِ زندگی روزمره‌شان استقبال کردند.

[divide]

پیشنهاد سردبیر: گزارش هفتمین دوره کارگاه شخصیت‌شناسی MBTI در مرکز تیپ‌شناسی نوین- شهریور ۹۶

[divide]

ارائه این مبحث در هر کارگاه شخصیت شناسی MBTI آن‌قدر ادامه می‌یابد تا مطمئن شویم همه شرکت‌کنندگان می‌توانند کارکرد تیپ‌های شخصیتی را تشخیص دهند و آن را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دهند.

از نکات جالب توجه این قسمت تمرین‌های متعدد و فراخواندن شرکت‌کنندگان به پای تخته برای حل تمرین است.

mbti-workshop2

بخش پایانی کارگاه با ارائه نظریه پروفسور دیوید کِرسی همراه بود. در این قسمت شرکت‌کنندگان روش‌هایی جدیدتر برای تشخیص تیپ خودشان و دیگران یاد گرفتند و ضمناً متوجه شدند که مهم‌ترین نیاز، ترس و محرک افراد مختلف چیست و چگونه می‌توانیم با رعایت کردن این موارد ارتباط خوب و اثربخشی را در سازمان یا در ارتباطات فردی با دیگران داشته باشیم.

فان بودن مبحث در این قسمت به اوج خود می‌رسد و رضایت شرکت‌کننده‌ها از مباحثی که تاکنون آموخته‌اند از چهره آن‌ها مشخص است! نکته جالب توجه این کارگاه حضور شرکت‌کنندگان از همه رده‌های سنی بود. جوان‌ترین شرکت‌کننده این دوره بیست سال و در مقابل، چند شرکت‌کننده ۵۰ تا ۵۵ ساله هم داشتیم. عکس یادگاری دوره حسنِ ختامی بود بر این کارگاه.

mbti-workshop4

در پایان نظرات تعدادی از شرکت‌کنندگان در کارگاه شخصیت شناسی MBTI را بخوانید:

mbti-workshop5

[divide]

پیشنهاد سردبیر: گزارش دومین عصرانه تیپ‌شناسی نوین در کافه ایونت

[divide]

 

 

 

[ آرسام هورداد ]

مدرس و پژوهشگر شخصیت‌شناسی و چیرگی | چیرگی یعنی خودِ منحصربه‌فردت را پیدا کنی و آن را به بهترین شکل به عالم عرضه نمایی

مطالب مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۴ دیدگاه

  • درود به جناب مهندس هورداد عزیز
    با آرزوی موفقیتهای بیشتر شما در مسیر آموزشهای MBTI در کشورمان باعث افتخار و خوشحالی من بود شناخت شما و دنبال کردن مطالب آموزنده تان

    • آرسام هورداد گفت:

      ممنونم از محبتی که به من دارید آقای انصاری عزیز، خوشحالم که مطالب براتون مفید بوده، آرزوی موفقیت و تندرستی دارم براتون.

  • داریوش سنقری گفت:

    دوست و همکار عزیزم آرسام هورداد
    برای شما آرزوی موفقیت روزافزون دارم شما بعنوان یکی از جوانترین و خلاقترین همکاران مدرس مباحث شخصیت شناسی هستید که همیشه من از نظرات و مطالب شما استفاده میکنم و امیدوارم هر روز موفقتر از دیروز باشید و قطعا در الان جز بهترین و برترین مدرسین حوزه شخصیت شناسی به حساب می آید و منتظر موفقیتهای بیشتر شما هستیم.

    • آرسام هورداد گفت:

      ممنونم از لطفتون آقای سنقری عزیز، بسیار خوشحالم که تلاش‌های من و همکارانم در تیپ‌شناسی نوین مورد رضایت شما واقع شده.
      براتون آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.